Британският външен министър Лиз Тръс предупреди Русия в сряда, че ще направи сериозна грешка,

...
Британският външен министър Лиз Тръс предупреди Русия в сряда, че ще направи сериозна грешка,
Коментари Харесай

Британският външен министър: Русия ще направи сериозна грешка, ако нападне Украйна

Британският външен министър Лиз Тръс предупреди Русия в сряда, че ще направи сериозна неточност, в случай че нападне Украйна и сподели, че Лондон работи в тясно съдействие със своите съдружници от НАТО в поддръжка на Украйна, оповестява " Ройтерс ", съобщи нюз.бг.

Украински и американски публични лица показаха загриженост за възможна съветска офанзива, предложение, което Кремъл отхвърли като погрешно.

По-рано в сряда руски бойни самолети и кораби практикуваха отбиване на въздушни атаки срещу военноморски бази и отговор с въздушни удари по време на военни учения в Черно море, Украйна също организира бойни учения.

По-рано напускащият ръководител на въоръжените сили на Обединеното кралство коментира, че военните ще би трябвало да бъдат подготвени за война с Русия, само че той не има вяра, че Владимир Путин в действителност желае " гореща война " със Запада, написа " Гардиън ".

Генерал сър Ник Картър сподели, че Русия в този момент е по-голяма опасност в Източна Европа, в сравнение с преди.

Той сподели, че " съществено се надява " да няма война с Русия и не има вяра, че страната желае физическа война, но НАТО ще би трябвало да бъде подготвена.

Бившият офицер от МИ6 Кристофър Стийл заяви, че има вяра, че Москва счита, че е във война с Обединеното кралство и неговите съдружници.

" Русия евентуално преглежда световния стратегически подтекст като непрекъсната битка, в която съгласно мен те биха приложили всички принадлежности на националната власт, с цел да реализиран задачите си. Но руснаците не желаят да водят гореща война ", добави военачалник Картър.

" Въпросът, несъмнено, е по какъв начин определяте войната и аз, като боен, съм склонен да определям войната като автентичен акт на борба и борба и не мисля, че те желаят това. "

" Мисля, че те искат да се опитат да реализират задачата си по много по-нюансирани способи. "

Най-вероятно граничните обстановки с Беларус и Украйна са " класическо разпръскване " на съветското държавно управление от вида, който се случва " от години, години и години ".

Запитан дали това може да ескалира, Картър сподели: " Не знам. Мисля, че трябва да бъдем нащрек и да се уверим, че възпирането доминира и сериозно трябва да се уверим, че има единение в алианса на НАТО и не разрешаваме да се появят пропуски в нашата групова позиция. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР